Supermarkt en retail

Er zijn geen normen voor de algemene verlichting van winkels, supermarkten.
Het is wel zo dat het verlichtingsaspect niet onbelangrijk is. Integendeel, het is van essentieel belang dat het ontwerp en keuze van verlichting met de nodige aandacht wordt uitgevoerd om de uitgestalde producten optimaal tot hen recht te laten komen.

In principe geldt voor de fruitafdeling qua licht een hoge graad van getrouwe weergave van de kleuren (hoge CRI) terwijl voor de broodafdeling een warmere kleur van verlichting wordt geadviseerd. De belichting van vleeswaren vergt dan weer een combinatie van vele factoren terwijl voor zuivel, verse vis en diepvriesproducten koel wit licht wordt geadviseerd om de hoge kwaliteit hiervan te benadrukken.

Kortom de algemene verlichting van de supermarkt of winkel wordt meestal neutraal gekozen, terwijl de belichting van de verschillende voedingswaren worden geaccentueerd met het juiste type van verlichting. Binnen ons compleet aanbod van T5/T8 LED buislampen hebben we voor elke afdeling het juiste type in verschillende lengtes, sterktes en dit in een standaard CRI (kleurweergave-index) van >80 of optioneel >90.

Contacteer ons

no images were found